Man: 8:00 – 18:00, Tirs: 8:00 – 20:00, Ons-Fred: 8:00 – 18:00, Lør-Søn: 10:00 – 18:00 (etter avtale)
Døgnbemannet telefon: Velg timen din selv online

(kan også sende SMS)

Tannlegevakt

Vondt i tann eller knekt tann

Tannlegevakt ordningen på Vinterbro Tannlegesenter er tilgjengelig på hverdager, helgene og helligdager.

Vi er den eneste tannlegevakten i området der du ikke betaler ekstra for akutt time ved bestilt time på dagen*.
Ring eller send SMS til vår døgnbemannede telefon,
40 46 20 00

Tannlegevakt for akutt tannverk / tannpine

Årsaker til dette kan være:

Hull eller tannråte

Tannverk kan være svært paralyserende og anses av veldig mange som den verste smerten.

Den vanligste grunnen til akutt tannverk er tannråte som har utviklet seg dypt inn i tannen og har kommet til nerven i midten av tanna (pulpitt).

Tannråte eller hull

I denne fasen har hull/tannråte blitt så pass stort at det er behov for en rotfylling der en fjerner hele nerven i tanna og fyller tomrommet med et spesielt materiale. Denne behandlingen er svært vanlig og gjøres i 2 seanser.

Betennelse eller infeksjon rundt visdomstann – vanligste grunn til å oppsøke hjelp på tannlegavakt

Betennelse av tannkjøtt over visdomstann

Den andre vannligste grunnen til akutte smerter i munnen er visdomstenner som ikke har klart å komme rett ut (perikoronitt). Det er svært vanlig at det ikke er plass til frembrudd av visdomstenner i kjeven. Dette fører til at visdomstennene bryter delvis ut eller kanskje i feil stilling. Dette skaper et krater mot tanna foran eller mot tannkjøttet rundt der det kommer bakterier eller matrester inn og skaper en betennelse. Denne betennelsen kan være svært vond og kan forekomme med hevelse og redusert gapeevne. I en slik situasjonen er den endelige løsningen å trekke visdomstanna.

På vår tannlegevakt på Vinterbro Tannlegesenter utfører vi kirurgi for fjerning av visdomstenner eller andre kompliserte fjerninger. Vi har et overordnet mål i denne typen behandling og det er: Smertefrihet under og etter inngrepet. Tannbehandlingen skal aldri være smertefull hos oss på Vinterbro Tannlegesenter.

Knekt tann (ulykke eller slag) kan sende deg til tannlegevakta

Noen ganger kan man miste/knekke deler av en eller flere tenner grunnet slag eller ulykke. I disse tilfellene, skal man ta kontakt med tannlegevakta så fort som mulig.

Når det gjelder ungdom (opp til 18 år) og barn, skal den offentlige tannklinikken i området kontaktes for en akutt time.

Ved ulykker som fører til tannskade har man rett på økonomisk støtte fra HELFO (tidligere NAV). Summene som HELFO støtter med finner man her. Dette er noe som ordnes direkte på tannlegevakta. I slike tilfeller må man søke umiddelbar tannlegehjelp like etter ulykken. Etter endt behandling er det en egen andel som skal betales.

Ta kontakt med tannlegevakta på Vinterbro for nærmere info.

Sprekk i tann – straka veien til tannlegevakta

I veldig mange tilfeller, kan tenner sprekke opp eller få seg en fraktur grunnet faktumet at tanna har vært behandlet og boret i tidligere.

Dette senarioet er veldig vanlig med veldig gamle amalgam fyllinger (over 15 år).

Amalgamfyllinger over mange år absorberer vann, noe som fører til en gradvis ekspansjon av fyllingen. Denne ekspansjonen på tur kan og i mange tilfeller fører til sprekkdannelse i tennene der fyllingene/plombene sitter.

Når dette finner sted, om sprekken strekker seg inn mot nerven, vil man oppleve smerter. I slike telfeller anses tanna som tapt og må fjernes. Ta kontakt med vår tannlegevakt nå.

Mistet plombe (fylling)

En av de mest vanlige årsakene for at du kanskje trenger en akutt time er mistet plombe eller tannfylling.

Det som er veldig ofte årsaken bak dette er hull eller tannråte som har funnet sted like under fyllingsmaterialet (i overgangen mellom fylling og tann)

I slike tilfeller må en vudere omfanget av råten og om en skal reparere tanna med en krone. I tilfeller med smerter kan det være behov for en rotfylling av tanna før kronepåsetting.

Tannlegevakt priser

Du må alltid huske at priser på all behandling gjort på vår tannlegevakt informeres om på forhånd. Slik at det aldri oppstår overraskelser. Vi er den eneste tannlegevakta i Follo der du ikke betaler akutt tillegg når du får time på dagen.

Nå du har smerter og er ute etter billigste tannlegevakt i området, husk på at det å gi pris på en behandling på telefon er ganske så umulig. Arbeidet på vurderes på nært hold etter nøye undersøkelse. Når vi gir en pris før behandlingen starter, så holder vi oss til denne avtalen.

Mange tannlegevakter gir deg en ca såkalt “fra priser” men når du kommer til skranken i resepsjonen på tannlegavakta så får mange en svær overraskelse. Vi tar ikke betalt for noenting om du ikke skulle akseptere prisen når du er i stolen. Da kan du forlate oss uten å betale noenting.

Priser på tannbehandling skal dog aldri være din første prioritet. For kvaliteten på arbeid gjort på dine verdifulle tenner kan variere grenseløst. Et sløvt arbeid kan gjøre at tanna går tapt på kort eller lang sikt hvis ikke det skaper store infeksjoner i kroppen din. Så du vinner absolutt ingenting på å finne den billigste tannlegevakta.

Referanser:

*Ingen akutt avgift for våre eksisterende pasienter uansett tid og dato.

Kontaktskjema