Man: 8:00 – 18:00, Tirs: 8:00 – 18:00, Ons-Fred: 8:00 – 18:00, Lør-Søn: 10:00 – 18:00 (etter avtale)
Døgnbemannet telefon: Bestill time online

(kan også sende SMS)

Usynlig tannregulering (InvisAlign)

Rette perlehvite tenner som står i orden på rekke og rad gir smilet og ansiktet et helt annet nivå av estetikk og løfter følelsen av sunnhet og skjønnhet i deg. Med InvisAlign kan du endelig få det perfekte smilet du har drømt om.

Hva er InvisAlign og hvordan fungerer det?

InviAlign er en patentert teknikk der det blir laget en serie med gjennomsiktige individuelt tilpassede skinner som skal flytte tennene litt og litt og få dem i riktig posisjon ift hverandre.

Gjennomsiktige skinner

Disse skinnene er svært tynne og fleksible. De passer perfekt til tennene dine uten å påvirke utseendet på noen betydelig måte i motsetning til fast tannregulering med synlige og sjenerende metalldeler.

For å komme i gang med prosessen, vil tannlegen først gjøre en undersøkelse av deg og se om InvisAlign egner seg for deg og dine tenner. Så tar tannlegen en 3D-skann eller avtrykk av tennene dine for å kunne vise deg hvordan tennene dine kommer til å flytte på seg og hvordan tennene kan bli til slutt. Dette vil du kunne se i en detaljert god animasjonsfilm der du kan se hvordan tennene flytter seg over tid.

Når du har godkjent den fremstilte tannstillingen, vil et sett med skinner bli bestilt. Når du får skinnene, skal du bruke hver skinne, som er nummerert, i 1-2 uker før du bytter til det neste nummer i settet. Avhengig av hvor vanskelig bittfeilen er, får du et sted mellom 5 til 50 skinner.

Hvor lang tid vil behandlingen med InvisAlign ta?

Det er som tidligere nevnt varierende fra person til person. Men mindre bittfeil og feilstillinger i tennene vil gjennomsnittlig ta 6 mnd. Tannlege må se nærmere på dine tenner for å gi deg et bedre estimat av behandlingstid.

Vil jeg kunne snakke og spise på vanlig måte under behandling med InvisAlign?

Når man skal spise, må man ta ut skinnene. Slik kan man spise helt vanlig uten problemer. Man kan tillate seg å drikke kalde drikker med skinnene på. Men man skal aldri drikke varme drikker med skinnene i munnen for dette kan deformere skinnene.

Når det gjelder å spise snacks og mellommåltider, vil de fleste unngå å gjøre det. Dette er fordi man bør børste tennene etter hvert måltid eller snacks før man setter skinnene på plass igjen. Dette for fleste vil være et hodebry. Men det er absolutt mulig å spise hva som helst så lenge man tar skinnene ut først.

InvisAlign-skinner vil på ingen måte påvirke taleevnen din.

Er det vondt å bruke disse skinnene?

Som regel kjenner man noe økt sensitivitet i tennene den første uken. Men etter 1 eller 2 uker vil man knapt legge merke til skinnene.

Det er absolutt ingen smerter forbundet med denne behandlingen.

Vil tennene mine flytte seg igjen etter tannreguleringen?

Det er utrolig å se hvor mange mennesker som kommer til oss og spør hvorfor tennene deres har flyttet på seg etter den lange, dyre og vanskelige perioden med tannregulering i ungdomstida.

Sannheten er at veldig mange av disse ungdommene ble feilbehandlet. Beviset på dette er resultatet vi ser i praksis.

Vi ser at over halvparten av de som fikk tannregulering i tidlig alder, ikke har beholdt tennene på rett plass i 30-årene. Det er flere faktorer som spiller en rolle her men det viktigste er mangel på god tilstrekkelig retensjon.

Når vi gjør tannreguleringen på dine tenner, skal vi sørge for at tennene dine forblir rette og fine for resten av livet. Dette er noe vi garanterer.

Hva er retensjon?

Med retensjon mener vi elementer som holder tennene på plass sånn at de ikke flytter på seg igjen etter fullført tannregulering. Det fins i hovedsak 2 typer retensjonselementer. Det ene er retainer-streng eller retensjonsskinne.

Klar plast-retainer og retainer-streng

Alle de som får tannregulering skal ha i det minste en fastmontert streng på baksiden av tennene (såkalt retainer)

Det er absolutt ingen forsvarlig eller tilstrekkelig behandling å gi pasienten en plast-retainer (retensjonsskinne) og be dem bruke den i søvne.

I virkeligheten er det svært få mennesker som klarer å bruke retensjonsskinner i søvne over lengre tid. De fleste mister disse eller klarer ikke å bruke dem. Dermed er det gitt at pasienten SKAL ha en god fastmontert retainer som ikke løsner etter få måneder.

Det er veldig mange mennesker som har gått gjennom den tradisjonelle tannreguleringen i ungdomstiden. De fleste husker denne uhyggelige perioden veldig tydelig. Spesielt foreldrene som brukte store summer på tannreguleringen for barna. Og de fleste ville aldri melde seg frivillig på for å gå gjennom det samme om igjen. Ingen klarer å glemme hvor vondt det var da reguleringstannlegen strammet metalstrengene på tennene eller hvor vanskelig det var å børste tennene med alle de togskinnene som var montert på tennene.

Hvorfor er det viktig å rette skjeve tenner?

Skjeve eller trangstilte tenner får ikke bare deg til å se eldre ut men kan også gi økt risiko for flere sykdommer og problemer i munnen.

Skjeve trangstilte tenner vil gjøre det mye vanskeligere med renhold av mellomrommene mellom tennnene. I mange slike tilfeller vil det være tilnærmet umulig å holde plakk og bakterier borte fra tannflatene og tannkjøttet.

Dette i sin tur kan gi økt sjanse for hulldannelse (karies) og tannkjøttbetennelse. I noen tilfeller kan denne betennnelsen utvikle seg dypere inn under tannkjøttet og føre til festetap rundt tennene (pyrea eller periodontitt)

Her på Vinterbro Tannlegesenter har vi sertifisering og spisskompetanse i usynlig avtakbar regulering (InvisiAlign). Dette er den siste løsningen for retting av feilstilte og forflyttede tenner. Denne behandlingen innebærer å bruke skinner som flytter tennene tilbake der de skal være. Disse skinnene er avtakbare og kan tas ut ved matinntak. I tillegg så vil denne toppmoderne metoden medføre langt mindre ubehag og smerter enn den tradisjonelle kjevereguleringen.

Play

Referanser:

Kontaktskjema