Man: 8:00 – 18:00, Tirs: 8:00 – 20:00, Ons-Fred: 8:00 – 18:00, Lør-Søn: 10:00 – 18:00 (etter avtale)
Døgnbemannet telefon: Velg timen din selv online

(kan også sende SMS)

AirFlow – Tannrens

AirFlow er et renseverktøy som mange etterspør når man skal ha rens av tennene. Men det er sjeldent at noen forteller om ulempene og problemene med AirFlow. Tannklinikker reklamerer med at de bruker AirFlow og bruker det som et PR-kort. Men visste du at bruk av AirFlow gjør at du lettere får tannstein og misfaraging på tennene? Visste du at du får faktisk mye mer tannstein og det mye fortere? Tannsteinen som du får i etterkant av behandling med AirFlow sitter også mye hardere i trange kriker og kroker rundt tennene dine.

AirFlow etterlater tannflatene ru (ikke synlig med blotte øyet)

Tenk deg en glattpolert tannflate som glinser og er helt speilglatt. Samtidig tenker du deg en tannflate som er blitt sprayet eller nærmere sagt sandblåst med små sand- eller saltkorn. Kan veldig godt hende at du ikke klarer å se forskjellen med blotte øye men du kan se for deg at den flaten som er ru og sandblåst har mye større vedheft for plakk/tannstein og misfarging. Glatte flater misfarger langt vanskeligere enn ru og grove flater.

Så tannflater som er renset og polert for hånd med stor presisjon ser noe slikt ut (2 år siden siste rens):

Mens tenner som er renset med AirFlow år etter år veldig ofte ser slikt ut (6 mnd etter siste rens):

Så grunnen til at mange tannklinikker reklamerer for rens med AirFlow er at det tar veldig kort tid å rense tannstein og misfarging vekk. Med AirFlow lager tannlegen og tannpleieren ofte mer arbeid til seg selv og sørger for punktlig og tidlig tilbakekomst av pasienten for ny runde med AirFlow-rens grunnet kjapp tilbakevending av tannstein og misfarging.

Vi på Vinterbro Tannlegesenter har mange forskjellige typer verktøy for rens og polering av tenner, deriblant ulike typer Airflow (ulike styrker og ulike størrelser på saltkornene). Men vi anbefaler bruk av AirFlow kun i tilfeller der en skal feste noe til tannflaten (for eks. retainer tråd eller smykke). I slike tilfeller ønsker man å ha en ru grov overflate for da får en langt bedre lime-effekt.

Kontaktskjema