Restorativ behandling
Restorativ behandling går ut på å gjenopprette funksjon og estetikken til svekkede og nedbrutte tenner. Dette er en behandling som spenner seg utover flere fagfelt som, endodonti (rotfylling), periodonti (tannkjøttsykdommer), konservativ behandling (fyllinger), protetikk (kroner, broer, proteser) og kjeveortopedi (tannregulering). Med andre ord, består restorativ behandling av en opprydningsfase som tar sikte på å fjerne infeksjon og en oppbygningsfase som tar sikte på å byggge opp det som er brutt ned.
Som regel, vil pasienter ikke kjenne spesielt stor endring i munnen etter at opprydningsfasen er fullført selv om det er en absolutt nødvendighet for et varig og vellykket resultat.
Det som gir pasientene smilet tilbake er det som skjer under oppbygningsfasen. Denne oppbygningen gjøres ved hjelp av ulike restorative materialer som kompositt (plastfylling), kroner (av metal\gull eller helkeram), keram (inlay, onlay, laminat) og gull. Det kan hende at det er behov for tannbleking før denne fasen. Valget av materiale er basert på en rekke faktorer som estetikk, styrke, reparerbarhet, holbarhet og ikke minst kostnad. Dette er et valg som må gjøres i samarbeid med pasienten etter å fått god informasjon om fordelene og ulempene til hvert enkelt materiale.
På Vinterbro Tannlegesenter har vi spisskompetanse og sertifisering i bruken av plastiske materialer i minimalt invasive teknikker. Slike restorative løsninger er svært estetiske, lette å vedlikeholde, skånsomme og ikke minst meget rimelige sammenlignet med protetiske løsninger som kroner eller fasader der en er nødt til å beslipe tenner i forbindelse med fremstillingen.
Referanse: