Man-Fre: 8:00 – 18:00, Lør-Søn: 10:00 – 18:00 (etter avtale)
Døgnbemannet telefon: Velg timen din selv online

(kan også sende SMS)

Tannlegevakt

tannpine
Vondt i tann eller knekt tann

Tannlegevakt ordningen på på Vinterbro Tannlegesenter er tilgjengelig på hverdager, helgene og helligdager for alle områder i Follo som inkluderer: Ås, Vinterbro, Oppegård, Ski, Langhus, Nesodden, Drøbak, Nordby, Nordre Frogn, Kolbotn, Fagerstrand, Vestby, Greverud, Sætreskogen.

Vi er den eneste tannklinikken i Follo der du ikke betaler ekstra for akutt time ved bestilt time på dagen*.
Ring eller send SMS til vår døgnbemannede telefon,
40 46 20 00

Tannlegevakt for akutt tannverk / tannpine

Årsaker til dette kan være:

Hull eller tannråte

Tannverk kan være svært paralyserende og anses av veldig mange som den verste smerten.

Den vanligste grunnen til akutt tannverk er tannråte som har utviklet seg dypt inn i tannen og har kommet til nerven i midten av tanna (pulpitt).

Hull
Tannråte eller hull

I denne fasen har hull/tannråte blitt så pass stort at det er behov for en rotfylling der en fjerner hele nerven i tanna og fyller tomrommet med et spesielt materiale. Denne behandlingen er svært vanlig og gjøres i 2 seanser.

Betennelse eller infeksjon rundt visdomstann

Betennelse av tannkjøtt over visdomstann

Den andre vannligste grunnen til akutte smerter i munnen er visdomstenner som ikke har klart å komme rett ut (perikoronitt). Det er svært vanlig at det ikke er plass til frembrudd av visdomstenner i kjeven. Dette fører til at visdomstennene bryter delvis ut eller kanskje i feil stilling. Dette skaper et krater mot tanna foran eller mot tannkjøttet rundt der det kommer bakterier eller matrester inn og skaper en betennelse. Denne betennelsen kan være svært vond og kan forekomme med hevelse og redusert gapeevne. I en slik situasjonen er den endelige løsningen å trekke visdomstanna.

På Vinterbro Tannlegesenter utfører vi (både tannleger og spesialister) kirurgi for fjerning av visdomstenner eller andre kompliserte fjerninger. Vi har et overordnet mål i denne typen behandling og det er: Smertefrihet under og etter inngrepet. Tannbehandlingen skal aldri være smertefull hos oss på Vinterbro Tannlegesenter.

Knekt tann (ulykke eller slag)

Noen ganger kan man miste/knekke deler av en eller flere tenner grunnet slag eller ulykke. I disse tilfellene, skal man ta kontakt med tannlegen så fort som mulig.

Når det gjelder ungdom (opp til 18 år) og barn, skal den offentlige tannklinikken i området kontaktes for en akutt time.

Ved ulykker som fører til tannskade har man rett på økonomisk støtte fra HELFO (tidligere NAV). Dette er noe som ordnes direkte hos tannlegen. I slike tilfeller må man oppsøke tannlege like etter ulykken. Etter endt behandling er det en egen andel som skal betales.

Ta kontakt for nærmere info.

Sprekk i tann

I veldig mange tilfeller, kan tenner sprekke opp eller få seg en fraktur grunnet faktumet at tanna har vært behandlet og boret i tidligere.

Dette senarioet er veldig vanlig med veldig gamle amalgam fyllinger (over 15 år).

Amalgamfyllinger over mange år absorberer vann, noe som fører til en gradvis ekspansjon av fyllingen. Denne ekspansjonen på tur kan og i mange tilfeller fører til sprekkdannelse i tennene der fyllingene/plombene sitter.

Når dette finner sted, om sprekken strekker seg inn mot nerven, vil man oppleve smerter. I slike telfeller anses tanna som tapt og må fjernes.

Mistet plombe (fylling)

En av de mest vanlige årsakene for at du kanskje trenger en akutt time er mistet plombe eller tannfylling.

Det som er veldig ofte årsaken bak dette er hull eller tannråte som har funnet sted like under fyllingsmaterialet (i overgangen mellom fylling og tann)

I slike tilfeller må en vudere omfanget av råten og om en skal reparere tanna med en krone. I tilfeller med smerter kan det være behov for en rotfylling av tanna før kronepåsetting.

Referanser:

*Ingen akutt avgift for våre eksisterende pasienter uansett tid og dato.

Kontaktskjema

×
4.9
Anu F.
Anu F.
Sep 8, 2019

Fint å ha noen som tar vare på mine tenner for meg. Topp.

Nina Røkke
Nina Røkke
Sep 8, 2019

Suveren service. Har aldri sett noe slikt før. Jeg er heldig som har funnet dette tannlegesenteret.

Sina Mohebbi
Sina Mohebbi
Sep 8, 2019

Man kan ikke kreve noe bedre. Har du tannlegeskrekk er dette stedet for deg. Anbefales!